facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

Pierre Fabre Oral Care, cercetare și dezvoltare de anvergură în Franța

Conștienți de evoluția mizelor legate de sănătatea orală, Pierre Fabre Oral Care internalizează esențialul R&D (cercetarea și dezvoltarea) noilor sale produse, în cadrul laboratorului său din sud-vest.

 

O expertiză farmaceutică integrată

La interfața dintre domeniul farmaceutic și cel dermatocosmetic, Pierre Fabre Oral Care beneficiază deopotrivă de expertiza farmaceutică și de cunoștințele de specialitate galenice ale Grupului Pierre Fabre.
Bazându-se pe această experiență, Pierre Fabre Oral Care și-a asumat misiunea de a merge și mai departe și de a propune consumatorilor produse care satisfac cele mai exigente  cerințe 
Deviza Pierre Fabre Oral Care: știința noastră în slujba sănătății buco-dentare.

 

Inovația, în parteneriate cu alți experți din domeniul sănătății buco-dentare

Cercetarea și dezvoltarea din cadrul Pierre Fabre Oral Care se bazează pe echipe interne dedicate dezvoltării unor cunoștințe se specialitate specifice îngrijirii buco-dentare, inclusiv în domeniul ingineriei țesuturilor.
Obiectivul acestor echipe de experți în reconstrucția țesuturilor este să creeze, să caracterizeze și să valideze modele de țesuturi gingivale. Interesul acestei activități este să producă modele interne modulabile (de exemplu, în funcție de starea lor inflamatorie), care să permită evaluarea componentelor active și produselor finite.

Cercetarea și dezvoltarea Pierre Fabre Oral Care se bazează, de asemenea, și pe parteneriate externe pentru dinamizarea și accelerarea activităților de cercetare și dezvoltare, în special cu:

  • IFRO (Institutul Francez pentru Cercetare Odontologică), o asociație de cercetare în domeniul dinților, gingiilor și orofaringiană. Creată la inițiativa Asociației dentare franceze, academicienilor și partenerilor industriali, Institutul s-a implicat în dezvoltarea și extinderea cercetării în medicina buco-dentară din Franța.
  • SFPIO (Societatea Franceză de parodontologie și implantologie orală), o societate științifică al cărei scop este să promoveze și să ofere instruire în parodontologie și implantologie. SFPIO este una dintre cele mai importante societăți de cercetare franceze din domeniul stomatologic.

 

Un control al eficacități activelor și produselor finite

Pierre Fabre Oral Care dispune de echipe de cercetare și dezvoltare dedicate evaluării eficacității și potențialitatea componentelor active și produselor finite.
O evaluare a acestei eficacități este asigurată pentru majoritatea produselor finite prin teste clinice sub control medical și odontologic.

 

Siguranța produselor finite, o prioritate

Pierre Fabre Oral Care a instituit o asigurare a calității la nivel înalt, o garanție a fiabilității, siguranței, trasabilității și calității materiilor prime și produselor finite.
Siguranța utilizării produselor finite este evaluată prin teste farmacologice și o evaluare a toleranței acestora este asigurată prin teste clinice sub control medical și odontologic.

 

Acceptabilitatea, un element esențial al dezvoltării noastre

Analiza senzorială este o metodă științifică utilizată pentru descrierea, măsurarea, analizarea și interpretarea răspunsurilor senzoriale legate de un produs atunci când acesta este perceput de organele simțurilor: văz, miros, gust, auz, pipăit.
Evaluăm acceptabilitatea produselor noastre finite cu ajutorul unor teste senzoriale care au loc în laboratorul de analiză senzorială Pierre Fabre Oral Care în condiții controlate, cu paneluri de consumatori pregătiți în funcție de produs.

 

Compuși inovatori în cadrul produselor noastre

Pentru a preveni și trata complicațiile buco-dentare (formarea plăcii dentare, carii, gingivite etc.), Pierre Fabre Oral Care propune formule inovatoare potențializate de substanțe active puternice.

 

Soluții tehnice inovatoare și exclusive

Pierre Fabre Oral Care dezvoltă, de asemenea, soluții tehnice adaptate nevoilor anumitor pacienți.

  • Periuțe de dinți sterilizabile la microunde

Anumite persoane purtătoare de afecțiuni – infecții respiratorii (bronhopneumopatie cronică obstructivă, pneumonie), mucoviscidoză, VIH, grefă de organ – sau sub tratament (corticoizi pe termen lung, imunosupresoare) sunt deosebit de sensibile la infecții și/sau suprainfectare bacteriană.
Totuși, s-a stabilit că contaminarea bacteriană aero-anaerobă a periuțelor de dinți survine imediat după periaj și poate persista între 24 de ore și 5 zile de la ultima utilizare. Acest fapt face din periuța de dinți și, în general, periajul dentar, un vector de infecție sau chiar de suprainfectare.
Pierre Fabre Oral Care a ales să dezvolte un sistem exclusiv de igienizare care permite decontaminarea la microunde a periuțelor de dinți INAVA menținându-le, în același timp, integritatea.

  • Mânere ergonomice ale periuțelor de dinți

Pierre Fabre Oral Care propune, de asemenea, soluții pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a persoanelor care suferă de boli invalidante, cum ar fi artroza. De exemplu, periuța de dinți INAVA SYSTEM este dotată cu un mâner din spumă ergonomică reutilizabil pentru persoane care au probleme în a apuca obiectele.

 

Ce este „Open Innovation” ?

Anumite teme de cercetare necesită intervenția unei expertize exterioare, în special în biotehnologiile inovatoare. Din acest motiv, Pierre Fabre Oral Care dezvoltă parteneriate cu societăți specializate, pentru partajarea competențelor noastre. „Open Innovation” este, de asemenea, un catalizator pentru activitățile noastre de cercetare și dezvoltare. Printre temele preferate: identificarea de procedee și compuși care acționează în prevenirea cariilor.

 

„Pentru a anticipa mizele de mâine din domeniul sănătății, punem inovația în centrul demersului nostru. În cadrul laboratoarelor noastre, depunem eforturi permanente în cercetarea și dezvoltarea de produse din ce în ce mai eficiente, combinând expertiza noastră cu cea a partenerilor noștri pentru a răspunde nevoilor tuturor. »

Anne-Sophie SAUREL, Directoarea de programe Unitatea inovării Pierre Fabre Consumer HealthCare