facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

Politica de confidențialitate

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Vă mulțumim că ați accesat site-ul https://ro-ro.pierrefabre-oralcare.com. Protecția și securitatea datelor cu caracter personal ale clienților și utilizatorilor site-ului nostru reprezintă o preocupare esențială pentru grupul Pierre Fabre.
Prezenta Politică de confidențialitate explică ce tip de date sunt colectate atunci când accesați și utilizați site-ul https://fr-fr.pierrefabre-oralcare.com/ și modul în care sunt prelucrate aceste date.

Cine suntem?

Prezentul site (https://ro-ro.pierrefabre-oralcare.com/) este operat de

Pierre Fabre DC&PC – departamentul Pierre Fabre Oral Care

17 avenue Jean Moulin

81100 Castres

(denumit în continuare „Pierre Fabre” sau „noi”), care prelucrează datele cu caracter personal ce pot fi colectate de la dvs. atunci când utilizați site-ul https://fr-fr.pierrefabre-oralcare.com/ în scopurile descrise mai jos.

Vă invităm să citiți cu atenție prezenta Politică de confidențialitate pentru a afla condițiile de prelucrare a datelor cu caracter personal colectate de la dvs. atunci când vizitați site-ul nostru. Rețineți că politica poate fi actualizată în orice moment de Pierre Fabre. Data ultimei actualizări va fi afișată pe această pagină. Prin urmare, vă invităm să o consultați periodic.

 

Informații pe care le colectăm despre dvs.

În funcție de serviciile furnizate pe site-ul nostru și utilizate de dvs., de alegerile dvs. și de setările terminalului utilizat (în special în ceea ce privește modulele cookie și alte trackere), datele cu caracter personal care vă privesc (denumite în continuare „Datele dvs. cu caracter personal”) colectate și prelucrate de Pierre Fabre includ:

 • Atunci când utilizați site-ul nostru, este posibil să vi se solicite să ne furnizați în mod voluntar date cu caracter personal, inclusiv numele de familie, prenumele, adresa poștală, adresa de e-mail, numărul de telefon, preferințele și interesele dvs., precum și toate datele de contact necesare pentru a răspunde oricărei solicitări sau a soluționa orice reclamație din partea dvs.
 • Atunci când vizitați site-ul nostru, serverul nostru colectează automat diverse informații generate de browser sau de dispozitiv, inclusiv, printre altele: numele de domeniu; adresa IP; data, ora și durata vizitei pe site; tipul de browser, sistemul de operare și paginile vizitate. Nu folosim aceste date colectate automat pentru a încerca să vă identificăm și nu le corelăm cu datele cu caracter personal detaliate mai sus pe care ni le furnizați.
 • De asemenea, este posibil să obținem date cu caracter personal care vă privesc de la terți, și anume societățile partenere și/sau organizatoare de evenimente inițiate de Pierre Fabre.

 

Scopurile prelucrării datelor dvs. cu caracter personal

Mai jos este disponibilă o prezentare generală a scopurilor în care sunt prelucrate datele dvs. cu caracter personal de către serviciile noastre și motivele pentru care prelucrarea acestora este necesară pentru noi.

Scopuri ale prelucrării

Motive pentru care este necesară prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal de către serviciile noastre

Furnizarea de informații cu privire la produsele și serviciile pe care le solicitați

Pentru a vă răspunde la întrebări

Furnizarea de răspunsuri la întrebările pe care ni le trimiteți prin e-mail, formularul de contact și chat

Conform intereselor legitime ale Pierre Fabre de a-și servi clienții existenți și potențiali și dacă prelucrarea este necesară în cadrul activității noastre zilnice

Furnizarea unor servicii mai bune: de exemplu, pentru a găsi cel mai apropiat magazin sau punct de vânzare

Pentru a oferi servicii mai bune clienților noștri existenți/potențiali conform intereselor legitime ale Pierre Fabre

Gestionarea și optimizarea relației cu clienții, inclusiv prin îmbunătățirea site-ului nostru și, în general, a produselor și serviciilor noastre

Pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților noștri existenți/potențiali conform intereselor legitime ale Pierre Fabre

Cu excepția cazului în care vă opuneți conform secțiunilor „Drepturile dvs.” și „Module cookie” de mai jos, o mai bună înțelegere a preferințelor dvs. analizând comportamentul dvs. pe site-ul nostru și furnizarea de produse sau servicii mai apropiate de interesele dvs. 

Pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților noștri existenți/potențiali conform intereselor legitime ale Pierre Fabre

Transmiterea de informații cu privire la ofertele noastre, noutăți și evenimente (buletine informative, invitații și alte publicații)

Consimțământul dvs. explicit

Efectuarea de analize statistice

Conform intereselor legitime ale Pierre Fabre și dacă prelucrarea este necesară pentru gestionarea activităților noastre zilnice

Informarea autorităților competente cu privire la orice problemă legată de utilizarea produselor noastre

Respectarea obligațiilor noastre legale

Datele cu caracter personal de care avem nevoie pentru îndeplinirea scopurilor menționate mai sus sunt indicate printr-un asterisc pe diferitele pagini ale site-ului unde sunt colectate. Dacă nu completați aceste câmpuri obligatorii, este posibil să nu vă putem prelucra solicitările și/sau furniza produsele și serviciile solicitate. Celelalte date cu caracter personal sunt opționale și ne permit să vă cunoaștem mai bine și să ne îmbunătățim comunicarea și serviciile în consecință. Mai jos sunt prezentate informații suplimentare cu privire la scopurile și temeiul juridic al activităților specifice de prelucrare.

 

Comunicarea și transferul datelor cu caracter personal

Facem parte din grupul Pierre Fabre cu operațiuni la nivel global și, din când în când, ni se poate cere, dacă este cazul, să transferăm datele dvs. cu caracter personal în cadrul Grupului Pierre Fabre în scopurile menționate mai sus.

De asemenea, putem contracta furnizori de servicii terți (care vor acționa conform instrucțiunilor noastre) pentru a ne ajuta să vă oferim informații, produse sau servicii, pentru coordonarea și gestionarea activităților noastre sau pentru administrarea și îmbunătățirea site-ul nostru. În acest caz, este posibil ca acești terți să aibă nevoie de acces la datele dvs. cu caracter personal.

Dacă datele dvs. cu caracter personal sunt transferate în afara SEE (Spațiul Economic European) către alte societăți din cadrul grupului Pierre Fabre sau către furnizori de servicii, vom lua măsuri pentru a ne asigura că aceste date beneficiază de același nivel de protecție precum cel asigurat în cadrul SEE, inclusiv prin încheierea de contracte privind transferul de date, în baza clauzelor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană, actualizate sau revizuite, sau prin utilizarea unor programe de certificare, cum ar fi Scutul de confidențialitate UE-SUA pentru transferuri în Statele Unite, sau a altor mecanisme de transfer, cum ar fi, dacă este cazul, decizii privind caracterul adecvat al nivelului de protecție, reguli corporatiste obligatorii sau contracte aprobate de autoritățile pentru protecția datelor din UE. [Pentru transferurile către alte entități ale grupului Pierre Fabre din afara SEE, am instituit un Acord de transfer de date intragrup pe baza clauzelor contractuale standard aprobate de Comisia Europeană, actualizate sau revizuite, care asigură protecția datelor cu caracter personal transferate între entitățile Pierre Fabre.]

Aveți dreptul de a solicita informații cu privire la mecanismul prin care datele dvs. cu caracter personal sunt transferate în afara SEE și la țara în care sunt transferate datele, la adresa dpofr@pierre-fabre.com. 

De asemenea, putem transmite datele dvs. cu caracter personal unor terți în legătură cu orice vânzare reală sau potențială a societății noastre sau a oricărui activ deținut de noi sau de societățile afiliate, caz în care datele cu caracter personal pe care le deținem despre utilizatorii noștri pot fi cele ale activelor transferate.

Vom răspunde, de asemenea, solicitărilor de furnizare a unor informații dacă suntem obligați prin lege sau dacă dezvăluirea informațiilor respective este necesară pentru a ne proteja drepturile și/sau a respecta o procedură judiciară, o hotărâre judecătorească, o cerere din partea unui organism de reglementare sau orice altă procedură judiciară inițiată împotriva noastră.

 

Prospectarea prin mijloace electronice

Dacă legea ne permite și sub rezerva obținerii consimțământului dvs. în situațiile în care este necesar, putem comunica cu dvs. prin mijloace electronice pentru a vă prezenta produsele și serviciile noastre. Dacă doriți să nu mai primiți comunicările noastre, vă rugăm să utilizați link-ul „Dezabonare” din e-mailurile noastre sau să ne contactați direct la adresa „Contactați-ne” și vom înceta să vă mai trimitem mesaje.

 

Păstrarea datelor dvs. cu caracter personal

Ca regulă generală, păstrăm datele dvs. cu caracter personal numai pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care au fost colectate.

Păstrăm datele dvs. cu caracter personal doar atât timp cât este necesar pentru a gestiona relația cu dvs. (de exemplu, atunci când deschideți un cont, cumpărați un produs de pe site-ul nostru etc.).

Totuși, vom păstra datele dvs. cu caracter personal în scopuri de prospectare timp de trei ani de la data ultimei interacțiuni dintre noi dacă nu sunteți clientul nostru și atât timp cât rămânem în contact cu dvs. prin activitățile noastre promoționale dacă sunteți clientul nostru, cu excepția cazului în care vă opuneți atunci când primiți unul dintre mesajele noastre promoționale.

Adresele IP colectate în scopuri de securitate vor fi păstrate maximum 10 zile.

În fine, jurnalele de conectare colectate vor fi păstrate, cu condiția să vă fi exprimat consimțământul în acest sens, prin intermediul modulelor cookie și al altor trackere utilizate pe site-ul nostru, pentru o perioadă de maximum treisprezece (13) luni în conformitate cu legile și reglementările aplicabile. Pentru mai multe detalii, consultați secțiunea „Module cookie” de mai jos.

Este posibil să fim nevoiți să vă păstrăm datele cu caracter personal sub formă de arhivă pentru o perioadă mai mare decât cea indicată mai jos pentru a ne respecta obligațiile legale sau, dacă acest lucru este necesar ținând cont de termenul de prescripție aplicabil, pentru a ne exercita un drept (de exemplu, toate informațiile despre tranzacții vor fi păstrate pe durata contractului și timp de 5 ani după încetarea acestuia).

Odată ce datele dvs. cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor în care au fost colectate sau în scopuri de arhivare pentru a ne îndeplini obligațiile legale sau în temeiul termenului de prescripție, ne asigurăm că acestea sunt fie complet distruse, fie anonimizate.

 

Link-uri externe

Site-ul poate conține linkuri către site-uri terțe. Neavând control asupra acestora, grupul Pierre Fabre nu este responsabil pentru practicile terților în materie de protecție a datelor; prin urmare, vă recomandăm să verificați politicile privind protecția datelor aferente acestor site-uri terțe. Prezenta politică se aplică exclusiv datelor cu caracter personal colectate de site-urile noastre sau în cursul activităților noastre.

 

Drepturile dvs.

În conformitate cu legislația aplicabilă, aveți următoarele drepturi referitoare la datele cu caracter personal care vă privesc:

 • Dreptul de a obține o copie a datelor dvs. cu caracter personal, precum și informații despre metodele de prelucrare a datelor cu caracter personal și despre temeiul juridic al prelucrării;
 • Dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal inexacte (inclusiv dreptul de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete);
 • Dreptul de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal (în unele cazuri, acest drept nu poate fi exercitat decât atunci când nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor în care au fost colectate sau prelucrate);
 • Dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal atunci când:
  • este contestată exactitatea datelor cu caracter personal;
  • prelucrarea este ilegală, dar vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal care vă privesc;
  • nu mai avem nevoie de datele dvs. cu caracter personal în scopul prelucrării, dar acestea mai sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;
 • Dreptul de a primi datele dvs. cu caracter personal într-un format care poate fi citit automat pentru a le transmite unui terț (sau pentru dvs.) dacă prelucrarea efectuată de noi se bazează pe consimțământul dvs. sau pe executarea unui contract încheiat cu dvs.;
 • Dreptul de a furniza instrucțiuni generale sau specifice cu privire la modul de prelucrare și de utilizare a datelor cu caracter personal după decesul dvs.
 • Dreptul de a refuza în orice moment orice contact telefonic în scopuri de prospectare, înregistrându-vă gratuit pe site-ul: www.bloctel.gouv.fr;
 • Dreptul de a vă retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal (dacă prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs.) fără a afecta legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia;
 • Dreptul de a vă opune prelucrării în scopuri de prospectare; și
 • Dreptul de a obține sau consulta o copie a măsurilor adecvate adoptate pentru transferul datelor dvs. cu caracter personal către o țară terță sau o organizație internațională.

Pe lângă drepturile menționate mai sus, aveți dreptul de a vă opune oricărei prelucrări a datelor dvs. cu caracter personal efectuate în temeiul interesului legitim al Pierre Fabre, inclusiv crearea de profiluri (spre deosebire de prelucrarea în baza consimțământului dvs. sau pentru executarea unui contract încheiat cu dvs.). De asemenea, aveți dreptul de a vă opune oricărei prelucrări a datelor dvs. cu caracter personal în scopuri de prospectare, inclusiv crearea de profiluri.

În plus, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere locală responsabilă cu protecția datelor, CNIL 3 Place de Fontenoy, 75007 Paris, Franța. 

Pentru a vă exercita aceste drepturi, vă rugăm să ne contactați utilizând datele de contact de mai jos, la rubrica „Contactați-ne”. Rețineți că este posibil să vă cerem dovada identității și ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă dacă legea permite acest lucru, de exemplu, dacă cererea dvs. este în mod vădit nefondată sau excesivă. Vom face tot posibilul pentru a răspunde cererii dvs. în intervalul de timp prevăzut.

 

Actualizarea Politicii de confidențialitate

Putem modifica în orice moment prezenta Politică de confidențialitate pentru a reflecta modificările legislative și/sau ale practicilor noastre privind protecția datelor cu caracter personal.

 

Date de contact

Dacă aveți întrebări cu privire la prezenta Politică de confidențialitate sau dacă doriți să vă exercitați un drept, vă rugăm să ne contactați la următoarea adresă: dpofr@pierre-fabre.com

Avem un responsabil cu protecția datelor care poate fi contactat la următoarea adresă: dpofr@pierre-fabre.com

 

Data ultimei modificări: 8 octombrie 2018