facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

Pierre Fabre Oral Care, o marcă responsabilă din punct de vedere social

p>Ca o continuare a modelului de dezvoltare al Grupului Pierre Fabre, divizia Pierre Fabre Oral Care urmărește o abordare de responsabilitate socială conform valorilor și provocărilor sale sociale: cercetare și dezvoltare, securitate, proiectare ecologică și partajarea cu părțile interesate.

 

Responsabilitatea socială, în centrul Grupului Pierre Fabre

Grupul Pierre Fabre își integrează responsabilitatea socială în centrul modelului său de dezvoltare. Această integritate este garantată de un model de acționar original: Fundația Pierre Fabre, recunoscută de utilitate publică este acționarul majoritar al Grupului. Abordarea RSE (Responsabilitatea socială a întreprinderilor) urmează principiile standardului internațional ISO 26000, dezvoltat de organismul independent AFNOR Certifications.
Grupul a atins nivelul „exemplar” al acestui standard în 2015.
Capacitatea de inovare, dialogul cu profesioniștii, rigoarea farmaceutică și experiența de peste 45 de ani garantează calitatea produselor și siguranța consumatorilor.

 

Inovarea prin cercetare și dezvoltare (C&D)

Conștienți de evoluția problemelor legate de sănătate, internalizăm cea mai mare parte a cercetării și dezvoltării noilor noastre produse. Angajații noștri își pun expertiza în serviciul cercetării și dezvoltării în laboratorul nostru din Toulouse. Activitatea noastră are două obiective:

 • diversificarea gamelor noastre pentru ca acestea să integreze produse adaptate la viața de zi cu zi a pacienților care au o stare fiziologică sau patologică specială. Propunem în special soluții de îmbunătățire a vieții de zi cu zi a persoanelor care suferă de patologii invalidante. De exemplu, periuța de dinți INAVA SYSTEM are un mâner ergonomic reutilizabil din spumă pentru persoanele cu probleme de apucare.
 • optimizarea formulelor reducând sau suprimând compușii controversați și îmbunătățirea eficacității produselor noastre. Actualmente înlocuim parabenii cu paste de dinți ELGYDIUM cu propionat de sodiu sau alți înlocuitori.

 

Garantarea siguranței și calității produselor noastre

Asigurarea unei producții de calitate implică un control riguros al originii materiilor prime. Pentru materialele sintetice, am dezvoltat un protocol de monitorizare care include în special locul de fabricație și certificatele de conformitate cu standardele europene. Pentru materiile prime naturale, preferăm aprovizionarea europeană (atunci când este posibil). Pastele noastre de dinți (gama Elgydium pentru copii pentru protecție anticarie, Elgydium protecție anticarie junior, Elgydium cu mentă pentru albirea dinților Elgydium Albire cu aromă de lămâie) au obținut certificarea de către AFNOR a etichetei Garanția Originii Franceze. Alte produse, în special apele de gură ELGYDIUM, sunt în curs de certificare.

 

Proiectare ecologică și oferirea unei a doua vieți

De la primele etape de proiectare a produselor și până la sfârșitul vieții acestora, ținem cont de impactul lor asupra mediului înconjurător. Aplicăm principiile chimiei ecologice oriunde este posibil, eliminând sau reducând substanțele care pot avea efecte nocive asupra omului și mediului. Analize ale ciclului de viață sunt în curs de realizare pentru produsele din gama ELGYDIUM.
Obiectivele noastre se înscriu pe 3 axe :


la NATURALITATE

 • Prioritizarea cercetării ingredientelor vegetale active.
 • Aplicarea demersului BEPF* (Expertiza Botanică Pierre Fabre : abordare certificată pentru dezvoltarea responsabilă a ingredientelor active inovatoare, sigure și eficiente din plante) pentru dezvoltarea extractelor de plante. Acesta este deja cazul pentru 70% din extractele de plante utilizate în produsele noastre.

la DIMINUAREA EFECTULUI FABRICAȚIEI ASUPRA MEDIULUI

 • Continuarea abordării progresului în locația de producție din Gaillac. Această locație, care fabrică florura de amină brevetată de Pierre Fabre denumită Fluorinol®, este certificat OHSAS 18001 pentru prevenirea riscurilor profesionale ISO 14001 pentru controlul impactului asupra mediului.

la REDUCEREA GREUTĂȚII AMBALAJULUI ȘI UTILIZAREA MATERIALELOR RECICLATE

 • Continuarea demersului nostru de proiectare ecologică și extinderea acestuia în selectarea furnizorilor noștri. De exemplu, 24 de tone de plastic au fost economisite prin proiectarea ecologică a bazei periuței de dinți INAVA în 2014.

 

Partajarea cu profesioniștii și populațiile

Instrumentele de conștientizare și formare pe care Pierre Fabre Oral Care le pune la dispoziția profesioniștilor din domeniul sănătății sunt dezvoltate în parteneriat cu asociații de cercetare odonto-stomatologice. Împărtășim aceeași dorință de a sensibiliza de la o vârstă fragedă cu privire la bunele practici pentru o bună igienă orală.

 

 • În France, Autobuzul Social Dentar

Din anul 1996, autobuzul social dentar furnizează produse și acordă îngrijire persoanelor aflate în situații precare, în special în regiunea Île-de-France. Obiectivele operației sunt promovarea și facilitarea accesului la îngrijire dentară a persoanelor defavorizate, informarea acestora cu privire la drepturile lor sociale și sprijinirea acestora în procedurile lor administrative. Acțiunile noastre cu acest autobuz sunt donarea de produse de igienă orală, precum și un mic material educațional privind bunele practici. Între 2.100 și 2.600 de pacienți sunt tratați în fiecare an cu autobuzul social dentar și au fost distribuite peste 3.000 de produse de îngrijire orală Pierre Fabre.

 • Creșterea gradului de conștientizare alături de profesioniști din domeniul sănătății >

În fiecare semestru, realizăm o revistă științifică compusă dintr-o selecție de publicații recente, pe o tematică specifică. Aceasta permite astfel dentiștilor să aibă acces facil la noutăți și promovează formarea continuă a acestora. Pentru a-i sprijini în educația privind igiena orală a tinerilor le propunem kituri pedagogice alcătuite din broșuri, mostre de pastă de dinți și perii de dinți. De asemenea, le punem la dispoziție tutoriale video pentru învățarea gesturilor de periere corecte, permițându-le să dispună de un suport distractiv pentru sfaturile pe care le dau.

 • Împărtășirea bunelor practici cu consumatorii noștri

Creșterea gradului de conștientizare a acțiunilor corecte în primul rând prin intermediul părinților. Pentru a accesa instrumentele noastre educaționale, am creat instrumente distractive care pot fi utilizate acasă, cum ar fi un calendar de periere și fișe de consiliere. În funcție de starea fiziologică sau patologică, toți pacienții se pot informa în ceea ce privește produsele cele mai adaptate datorită broșurilor noastre d e consiliere cum ar fi broșurile ELGYDIUM sau INAVA pe care le veți găsi în farmacie și parafarmacie. Bunele gesturi cotidiene sunt legate, de asemenea, de mediul nostru înconjurător, acesta fiind motivul pentru care dezvoltăm operația „limitarea impactului asupra mediului în sala ta de baie bain”. Operația de referă în special la crearea unei rubrici dedicate bunelor practici de sortare a ambalajelor..

 • Acțiuni în școli

În Bulgaria, Pierre Fabre Oral Care a contribuit la creșterea conștientizării în rândul a peste 40 000 de copii privind igiena și sănătatea orală, la fel ca și la copiii de grădiniță din Singapore sau din Grecia prin intermediul evenimentului educativ Elgydium Playland.

 • O acțiune de reciclare a periuțelor de dinți

Pentru împărtășirea bunelor practici cu partenerii și consumatorii noștri și pentru a reduce împreună amprenta ecologică, lansăm în 2016 o acțiune de reciclare în farmacie. Bazată pe un parteneriat cu TerraCycle, o filieră de reciclare privată, vom propune clienților noștri să-și aducă periuța de dinți ELGYDIUM & INAVA folosite în farmacia lor în schimbul unui cupon de reducere pentru cumpărarea unei periuțe de dinți noi. Obiectivul nostru: 60 000 de periuțe de dinți reciclate de TerraCycle și în locațiile Pierre Fabre.

 

„Sănătatea orală este o problemă esențială a sănătății publice. Ea contribuie la o bătrânețe fără probleme, ea reprezintă un factor social determinant în materie de sănătate și poate influența apariția bolilor cronice. Pentru a răspunde acestei provocări, activitatea noastră implică două responsabilități principale: siguranța consumatorilor și inovația pentru a aduce soluții expert în prezent și în viitor”.

Emmanuel SAVI, Director General al mărcii Pierre Fabre Oral Care