facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

Aquacyaneea, provenită dintr-o abordare de cercetare și dezvoltare responsabilă

Responsabilitatea socială a Laboratoarelor Pierre Fabre este din nou în centrul atenției cu un ingredient activ inovator, Aquacyaneea.

Responsabilitatea socială a Laboratoarelor Pierre Fabre este din nou în centrul atenției cu un ingredient activ inovator, Aquacyaneea. Provenit dintr-o microalgă albastră cultivată și prelucrată conform principiilor Botanical Expertise Pierre Fabre. Acest ingredient activ antioxidant este utilizat într-o nouă pastă de dinți multifuncțională, ELGYDIUM MULTI-ACTIONS.

Algele Albastre, printre primele viețuitoare de pe Pământ

Algele albastre sunt microorganisme capabile de fotosinteză care trăiesc în apă dulce, uneori în condiții extreme de temperatură. Au existat probabil de peste 3,5 miliarde de ani, fiind unul dintre cele mai vechi organisme de pe planeta noastră. Oamenii de știință speculează că acestea sunt, prin fotosinteză, sursa expansiunii vieții pe Pământ.

Aceste microorganisme sunt prezente în multe nămoluri utilizate în scopuri termale și pot fi responsabile pentru unele dintre proprietățile lor terapeutice.

 

Phormidium uncinatum, sursă de antioxidanți

Dintre algele albastre, două specii fac obiectul unor eforturi avansate de cercetare : Arthrospira platensis (Spirulina, de culoare verde) și Phormidium uncinatum (Aquacyaneea, de culoare albastră). Acesta din urmă formează filamente microscopice care pot fi recoltate pentru prelucrare.

Laboratoarele Pierre Fabre au brevetat folosirea Phormidium uncinatum sub forma unui atomizat. De fapt, Aquacyaneea conține substanțe antioxidante și procolagenice care sunt utilizate în pasta de dinți completă ELGYDIUM MULTI-ACTIONS.

 

Laboratoarele Pierre Fabre, angajate într-un demers de dezvoltare eco-responsabilă

De la crearea sa, Botanical Expertise Pierre Fabre se bazează pe patru principii fundamentale :

 • protejarea durabilă a biodiversității, respectând în același timp ecosistemul de origine,
 • respectarea producătorilor locali datorită volumelor sigure de cumpărare,
 • garantarea siguranței, trasabilității și eficienței produselor care conțin aceste plante,
 • inovarea prin dezvoltarea de noi substanțe active derivate din plante.

Producția de Aquacyanee îndeplinește cerințele de cercetare și producție ale acestui demers certificat.

 

O dezvoltare responsabilă pentru un produs sigur și ecologic

Aquacyaneele folosite par Laboratoarele Pierre Fabre sunt cultivate la Mèze (Hérault), în apropierea iazului Thau. Întregul proces de producție este lipsit de solvenți, pentru a proteja mediul înconjurător.

 

ELGYDIUM MULTI-ACTIONS, o pastă de dinți care conține Aquacyanee

În domeniul sănătății orale, Laboratoare Pierre Fabre au lansat de curând pasta de dinți ELGYDIUM MULTI-ACTIONS care beneficiază de proprietățile Aquacyaneei. De fapt, studiile efectuate pe fragmente de gingie au arătat că Aquacyaneea protejează semnificativ gingia atunci când este supusă substanțelor oxidante și favorizează sinteza procolagenului de tip I de către celulele care compun aceste fragmente, asigurând astfel protecție și o rezistență mai bună a țesutului gingival. (1)

 

Acțiunea Aquacyaneei combinată cu alte substanțe active pentru protecție generală

Pasta de dinți ELGYDIUM MULTI-ACTIONS oferă o soluție globală pentru îngrijirea completă, zi de zi. Alături de Aquacyaneea care protejează și întărește gingiile, sunt combinate două ingrediente active  cu eficiență demonstrată pe scară largă : Fluorinolul (sursă de fluor fixat rapid pe smalț) și Siliglicolul (care formează un film protector împotriva plăcii bacteriene), pentru a combate cariile și placa bacteriană. Formula completă a Elgydium Multi-Actions contribuie de asemenea la împrospătarea respirației și păstrarea albului natural al dinților. Pentru protecția completă a sănătății orale.

 

 

(1) Studiu efectuat pe explanturi gingivale vii de la 26 de donatori și expuse la acțiunea oxidantă a unui amestec de xantină oxidază / hipoxantină în prezența unui atomizat de aquacyanee de 0,01 % sau de vitamina E.

 

Descoperă și: ELGYDIUM MULTI-ACTIONS, o pastă de dinți 5-în-1 pentru o igienă orală optimă 

 

Albirea dinților

Este ușor să menții dinții albi cu instrumente bune: o periuță de dinți și o pastă de dinți concepute pentru a elimina petele de pe suprafață, un produs de albire și ajutorul dentistului.

Citește despre rutină
 1. 1

  O pastă de dinți cu bicarbonat micropulverizat

  Paste de dinți

  ELGYDIUM- ÎNGRIJIRE

 2. 2

  Alegerea unei periuțe de dințiadaptate

  Periuțe de dinți

  ELGYDIUM- ACCESORII

 3. 3

  -

Persoanele care au citit acest articol au fost interesate de: