facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

Care este tehnica de periaj împotriva plăcii bacteriene?

Pentru a fi eficace fără a distruge smalțul sau a răni gingiile, capul periuței de dinți trebuie să efectueze o mișcare circulară pe toate fețele dinților. Nu ezita să treci de mai multe ori prin același loc și să perii separat dinții de sus și cei de jos. În plus, trebuie înclinată periuța la 45° pe gingii, cu extremitățile perilor spre rădăcina dinților.

 

Periajul dinților trebuie să se facă întotdeauna de la gingie spre extremitatea dinților («de la roz la alb ») pentru a evita ca perii să rănească marginea fragilă a gingiei. Evită neapărat mișcările de du-te vino de sus în jos, care deteriorează gingiile și împing bacteriile în spațiul dintre dinți și gingie.