facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

Pasta de dinți ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion, pentru întărirea smalțului dinților tăi față de atacurile acide

Publicat 15/07/2021

În fiecare zi, dinții noștri trebuie să facă față atacurilor acide (ape minerale, suc de citrice, reflux gastroesofagian, medicamente efervescente, etc.) care erodează smalțul și cresc riscul de hipersensibilitate dentară și de carii. Pentru că smalțul nu se poate reînnoi, acumularea acestor eroziuni slăbește dinții și crește riscul de complicații dentare.

ELGYDIUM CLINIC comercializează o pastă de dinți specifial concepută pentru întărirea rezistenței smalțului în fața acestor agresiuni acide: ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion. Formula sa originală se bazează pe acțiunea sinergică a trei substanțe active care întăresc și remineralizează smalțul dentar de la prima utilizare, conservând capitalul de smalț.

 

Eroziunea dentară, o problemă frecventă la copii și adulți

Numeroase persoane prezintă eroziunea smalțului dentar: 14 % din cei cu vârste de 5-9 ani și 31 % din cei de 18-35 ani (1). Cauzele acestei eroziuni sunt multiple: alimente și băuturi acide (băuturi carbogazoase, suc de citrice, de exemplu), diete, anorexie și bulimie, reflux gastro-esofagian, uscăciune bucală, medicamente efervescente, etc. Și poate fi agravată de bruxism (scrâșnirea dinților).

Pentru că smalțul, spre deosebire de majoritatea altor țesuturi din corp, nu are nici un mijloc de a se reînnoi, această eroziune poate avea efecte grave pe termen lung.

 

Eroziunea dentară facilitează apariție cariilor și pierderea dinților

Simptomele de eroziune a smalțului sunt diminuarea adâncimii șanțurilor dentare, decolorarea, tocirea reliefului molarilor și incisivilor, și chiar distrugerea țesuturilor dure ale dinților.

Complicațiile sunt hipersensibilitatea dentară, cariile, mergând până la fracturarea dinților. Din aceste motive, este esențială protejarea smalțului dentar de atacurile acide și creșterea rezistenței sale prin remineralizare, în fiecare zi, prin fiecare periaj.

 

Pasta de dinți ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion, concepută pentru întărirea smalțului

Pasta de dinți ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion este destinată protejării și întăririi smalțului dinților. Asocierea sa, combinată cu formula sa optimizată cu concentrații crescute de Siliglicol, Fluorinol și Maltitol ajută dinții să reziste atacurilor acide și favorizează remineralizarea smalțului.

Siliglicolul formează o peliculă pe dinți care ajută la fixarea fluorului pe smalț, chiar și după clătirea gurii. Fluorinolul (fluorhidratul de nicometanol, 1350 ppm de fluor) se fixează intens pe smalțul dinților pentru a-i crește mineralizarea și rezistența la atacurile acide. În fine, maltitolul este un zahar necariogen care limitează producția de acizi. Împreună, aceste substanțe active contribuie la întărirea smalțului, în sinergie cu efectul tampon al salivei.

 

ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion, o eficacitate superioară dovedită printr-un studiu clinic

Un studiu aleatoriu și controlat în regim simplu orb a arătat că pasta de dinți ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion, în comparație cu alte produse de referință, antrenează o remineralizare mai intensă a smalțului.

 

În acest studiu, 960 de eșantioane de smalț au fost supuse la două atacuri acide, înainte și după periajul dinților de către participanți. Duritatea smalțului a fost măsurată înainte de primul atac acid, imediat după acesta, după periaj și după al doilea atac acid.

În comparație cu trei paste de dinți conținând fluorură de sodiu sau Olafluor (sau fără fluor deloc), ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion permite o remineralizare a smalțului după primul atac acid și dă rezultate mai bune în privința ciclurilor de demineralizare / remineralizare (2). 

 

În plus, in vitro, după două minute de contact, un număr mai mare de globule de fluor se fixează pe dentină (de 6 ori mai mult decât fluorura de sodiu, de 4 ori mai mult decât Olafluor) (3).

Această fixare mai bună a fluorului crește rezistența smalțului și permite protecția capitalului său de smalț, în fiecare zi.
 

ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion, o pastă de dinți pentru fiecare zi

Pentru a proteja dinții împotriva eroziunii acide, pasta de dinți ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion poate fi utilizată în fiecare zi, de la vârsta de 6 ani. Periază dinții de 2 - 3 ori pe zi, după mese, de preferat cu o perie moale. La copiii cu vârsta de 6 ani, este preferabil de utilizat o doză de pastă de dinți de mărimea unui bob de mazăre, sub supravegherea unui adult, pentru a reduce cantitatea înghițită.  

De la prima utilizare, pasta de dinți ELGYDIUM CLINIC Protection Érosion întărește smalțul și contribuie la rezistența dinților în fața agresiunilor acide.

 

 

(1) Barlett DW et al., Prevalence of tooth wear on buccal and lingual surfaces and possible risk factors in young European adults. Journal of Dentistry 41 (2013) 1007-1013

(2) Un studiu clinic randomizat, controlat, simplu orb, încrucișat, in situ pentru a determina efectele a 4 paste de dinți testate în repararea smalțului distrus de acid și rezistența la provocările alimentare acide viitoare. Intertek, UK.2016.

(3) Morawietz M. et al., Study Fluorinol vs. Mineral and Organic Fluoride; Fraunhofer Institute, Microstructure of Materials and Systems IMWS; Halle (Saale); Germany; 2018