facebook twitter youtube pro location cart tooth_decay tooth_decay_2 teeth_whitening dental_plaque adult child share mail print menu-mobile close map list-map search didyouknow arrow-right arrow-left left-thin-arrow right-thin-arrow faq folder record bad_breath toothaches mouth_ulcers dental_whitening sensitive_gums dental_thrusts oral_injuries tooth_sensitivity

ELGYDIUM PHYTO, o pastă de dinți de uz zilnic, împotriva plăcii bacteriene.

Publicat 15/07/2021

Formulă fără conservanți, ELGYDIUM PHYTO poate fi utilizată ca pastă de dinți antiplacă dentară de fiecare zi, de la vârsta de 12 ani, pentru a facilita eliminarea biofilmului și a reduce formarea plăcii dentare. Se poate asocia cu o perie concepută pentru a elimina placa, de exemplu peria ELGYDIUM ANTIPLAQUE.

Fără mentol sau camfor, ELGYDIUM PHYTO nu interferează cu produsele de îngrijire homeopatice. Gustul său eucalyptus produce o senzație de prospețime durabilă în timpul și după periaj.

 

Mirtul, o plantă cu virtuți antiseptice

Pasta de dinți ELGYDIUM PHYTO conține extracte naturale de mirt (Myrtus communis). Frunzele acestui arbust mediteraneean sunt în mod tradițional utilizate pentru proprietățile lor antiseptice.

Cultivat în Maroc, mirtul utilizat în pasta de dinți ELGYDIUM PHYTO este uscat la nivel local, apoi este transformat de laboratoarele Pierre Fabre pentru a extrage substanțele active (myrtucommulones și acidul ursolic, printre altele).

În laborator, extractele naturale de mirt și-au arătat capacitatea de a favoriza eliminarea biofilmului și de a reduce proliferarea bacteriilor prezente în placa dentară.

 

Sinergia Extractelor naturale de mirt + Fluorinol

Pentru pasta lor de dinți ELGYDIUM PHYTO, laboratoarele Pierre Fabre au ales să asocieze extractelor de mirt proprietățile mineralizante ale fluorinolului. Într-adevăr, din primul minut de periaj, acest derivat brevetat al fluorului se fixează pe smalțul dinților de 5 ori mai intens decât fluorul. El întărește astfel rezistența smalțului la acizii responsabili pentru carii.

În cursul studiilor in vitro efectuate în laborator pe patru bacterii reprezentative ale plăcii dentare (Streptococcus oralis, Streptococcus mutans, Streptococcus gordonii, Actinomyces naeslundii), asocierea Extractelor de mirt + Fluorinol 1350 ppm a redus cu 99 %* numărul bacteriilor prezente în biofilm. Acest rezultat excelent a făcut obiectul unei cereri de brevet.

*Studiu in vitro al reducerii florei bacteriene dentare (teste realizate pe patru bacterii reprezentative ale plăcii dentare)